Wednesday, 8 July 2009

Internet Trials and Tribulations

I'm back! The blog has been quiet for nearly a month now, and very touchingly a few of you have been in touch to check that I am still alive. To which the answer is a resounding "yes"!

What has kept me away for so long? Well dear readers it has been all about getting my new internet connection set up. First Telstra took two weeks and a couple of visit from an engineer to install my phone line. Once that was working I signed up to a broadband supplier, and it has taken just over a week to get my line activated.

Activation took place yesterday and I couldn't get anything internet related working last night, apart from Skype. I bought my work laptop home tonight to see if it was PC related or something to do with my broadband / modem set up. My work laptop has been working since the moment I plugged it in.

My home laptop is misbehaving. I don't think it is firewall related, as Skype is working, but I turned it off anyway and no joy. Attentive readers might remember my virus troubles. My laptop has never really been the same since. I have a horrible feeling either a virus, or my rather cavalier approach to quarantining and deleting offending items might have broken something.

Has anyone got any suggestions on how to repair the damage? I'm not looking forward to the prospect of formatting my hard drive and re-installing everything. For a start my recovery disk is back in the UK.......

4 comments:

  1. I have become a bit of a past master at screwing my machine up and re-installing from scratch. It isn't as bad as you might think as long as you have all your documents backed up.

    I can't help you with your lack of disc though. I dread to think how difficult it might be to find it amongst all the other "stuff" which had to be moved out of your flat ;-)

    ReplyDelete
  2. I'm dreading it. Going to back everything up onto my hard external hard drive.

    I was hoping Windows might have a repair programme you can run, but so far I haven't found one.

    ReplyDelete
  3. firstly, welcome back to the digital age...we all know the colonies digital infrastructure is sub-par. if you were a scout you would have earned your first badge.

    secondly, re: PC, I refer you here: www.dell.com.au

    ReplyDelete
  4. hahahaha sorry buddy. reinstall and everything will be fine.

    ReplyDelete